tiistai 29. lokakuuta 2019

Pyöräilijän talvivaatteista

Lokakuun viimeisellä viikolla tulivat yöpakkaset, Helsingin aamussa oli -3 C, mutta tiet pääosin kuivat, vielä ei tarvittu nastarenkaita, kun ajoi mutkissa varoen. Uudet Goren Windstopper Thermo hanskani päästivät kylmän sisään, näpit olivat puolen tunnin ajon jälkeen niin kohmeessa että tuskin sain fillaria lukituksi. Niinpä illalla hain verkkokellarista talviajovarusteita.
Talven lempivarusteitani nollasta miinus viiteen: Castellin lämpimämpi tuubihuivi (puuvillaiset eivät riitä pakkasella), 12 talvea käyttämäni Gist-päähine, Pearl Izumin kalliit ja mukavat lobsterit, jotka menettivät parhaan lämmöneristysominaisuutensa pesujen myötä sekä Laken superraskaat nahkaiset talviajokengät.

Saman kelin alakropan suojausta: Enduran Thermolite talviajosortsit, Castellin Nanoflex-irtolahkeet ja norjalaiset Brynjen sukat. Näiden päälle vedän vielä Vauden kuorisortsit.

Koko vaatesetin hankintahinta on jotakuinkin 500 euroa. Laatuvarusteet motivoivat ajamaan huonommallakin kelillä ja lisäävät ajonautintoa. Kaamosaikaan pitää muistaa myös valot. Niistä on luvassa oma päivityksensä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti